PERFORMANS

Očiten preskok od običajnih »vj« projektov je v slikarskem in performativnem odnosu do podobe, ki se izraža v neponovljivosti in pristnosti le te.

Celoten projekt avdiovizualnih performansov predstavlja kritičen odziv na digitalizacijo družbe. Predstavlja opozicijo ideologiji kvantitete. S tem je, poleg vplivov digitalne tehnologije, mišljena tudi kolektivna percepcija družbene realnosti. Struktura te percepcije prepogosto sloni na poenostavljanju kompleksnih odnosov, ki konstruirajo svet.

..............

Organ: Preparirani performans #3, Matej Stupica in Small but dangers, Vitja Balzalorsky, Brks Jaka Berger, U3: 7. trienale sodobne umetnosti v Sloveniji: Prožnost , MSUM, Ljubljana 2013, v sodelovanju z Mladi levi. (foto MSUM Ljubljana)

..............

Organ: Preparirani performans #1, Matej Stupicea in Small but dangers, Vitja Balzalorsky, Brks Jaka Berger, Vidim Tresk, februar 2012.

..............

Brez naslova, KAPSULA project space (Zavod P.A.R.A.S.I.T.E.), Ljubljana, november 2011.

Gost: Marko Brecelj.

Izhajava iz občutka, da obstaja neke vrste nezmožnost vplivanja na okolico in komunikacije z njo. Hkrati, pa se nama zdi, da ravno ta dozdevno impotentni del jezika določa odnose in omogoča oblikovanje vsebine. Z drugimi besedami – Iskanje resnice, ki se skriva za medijsko površino, sledi ideološki predpostavki, da je resnica očem prikrita. S tem je pogled usmerjen stran od oči-tnega. Nenehno se trudimo pokukati za površino podobe in nenehno prepoznavamo jalovost takega početja. Najbrž zato, ker je podoba miselni konstrukt, in tako nima površine za katero bi se lahko karkoli skrivalo. Če se resnica lahko razkrije, se lahko zgolj skozi podobo.

Fotografija: Dejan Habicht. Kamera in montaža: Miha Deisinger.

..............

VORTEX MAGNOLIA na Fanima.Tu (festival animiranega filma) z vizualizacijo delavnic analognega vj pod mentorstvom SMALL BUT DANGERS. 2. 10. 2010.

..............

Sifonija, Mednarodna skupinska razstava SPLAV MEDUZE (Zavod Celeia Celje – Center sodobnih umetnosti, kurator Marko Stamenković) v Likovnem salonu Celje. September 2009.

Najin namen je bil pokazati na okvir, ki omogoča oblikovanje idej in ga distorzirati do tiste mere, ko postane deloma (vendar ne povsem) nesmiselen.

Kamera: Simon Macuh, montaža: SBD.

..............

Razstava nominirancev za Nagrado skupine OHO, center in galerija P74, Ljubljana 2008.

Ob gledaliških in avdiovizualnih projektih, ki jih izvajava prek analognih projekcijskih naprav, sva začela raziskovati uporabo teh naprav v galerijskih prostorih. Tokrat sva se, namesto nadgradnje dosedanjih performativnih projektov, odločila za statično, trajno formo fotografskega medija. Poskusila sva izdelati množico kompozicij in motivov, ki učinkujejo na podlagi dialektičnega odnosa med družbenim in osebnim, med aktivnim delovanjem in kontemplativnim opazovanjem.

Igor Španjol: Nominiranci za Nagrado skupine OHO v galeriji P74, Ljubljana 2008.

..............

Vizualni concert Moveknowledgement in Small but dangers v Kinodvoru - zaključni dogodek Animateke 2007

<< nazaj